onsdag 31 augusti 2011

Lite snurrigt...

.
GodMorgon finingar!!
.
Hoppas allt är bra med er och att ni njuter av den sista sommarmånaderdagen... Här är det höstigt ute idag men solen lyser och det gör ju otroligt mycket!!!.
.
Idag på morgonen flöt allt på som det skulle...lillskruttan var sitt lilla goa jag och vi myste,fixade håret mm...Satte oss i bilen..Åkte och tankade... En bit utanför det samhälle vi bor påväg mot jobbet hör jag i baksätet - Ska inte jag till dagis idag mamma? OOOOPS!!!! Lillskruttan skulle ju lämnas oxå.... Där ser man vad otroligt inrutad på rutiner man är... Brukar INTE tanka på morgonen och OM jag gör det så är det efter jag lämnat lillan....Tur att jag inte kommit hela vägen in till jobbet...HIhihih... Förvirrad mamma!!!!
.
Skulle ju visat nya inköpen till lillskruttan igår men hon kunde inte stå still så korten blev totalt värdelösa...Får försöka en gång till....Söt som socker blev hon i alla fall...Men det är hon ju alltid enligt mig!
.
Denna till Molly??

Denna till Fideli??

Är sugen på tre plagg till från meandi... Ett till Fideli, ett till Molly och ett till mig själv.....Ska fundera lite till på det :)
.
Nu ska jag ta en kopp latte till sen kallar jobbet....
.
Höres senare ♥

tisdag 30 augusti 2011

Changeling...

.
Hej finaste!!!
.
Hoppas allt är bra med er där ute i nu-är-det-nästan-höst!
Vilka variationer i väder! Från tropisk värme i fredags till rena höstrusket med regn,blåst ochh kallt i söndags...
Hoppas fortfarande på några varma kvällar framöver...
.
Tiden rusar i en hislkelig fart just nu...Efter ett långt möte i fredags som innebär en hel del spännande förändringar framöver var det bara att skynda sig hem (försenad och stressad) för att vara hemma när A och T kom med partytältet..Fina vännerna hjälpte att sätta upp det - TACK!!
Hela lördagen gick åt till dukning,städning,bakning och matlagning för att avslutas med en mycket trevlig KRÄFTSKIVA!!
.
Men vad det tar på krafterna...hihihi... 
Söndagen var jag inte kaxig men det var bara at bita ihop och spendera större delen av dagen på fotbollsplan...
Efter lite svampplockning (kantareller,KarlJohan och trattisar) var det skönt att komma hem till soffan och en MYCKET BRA FILM!!
CHANGELING med Angelina Jolie kan varmt rekommenderas!
.
Nu blir det frukost med lillan sen ska ni får en lten modevisning från henne och hennes nya kläder...
.
Ha det gott tills vi hörs igen ♥


fredag 26 augusti 2011

Förberedelser pågår......


.
Lite småinköp till morgondagen är precis gjorda.... Kommer bli vitt och enkelt med lite inslag av glada färger... Less is more!
.
Ikväll blir det uppsättning partytält! Sen fredagsmys....
.
Höres senare!

Fetaosfyllda färsbiffar med tzatsiki och chilitomat...

.
Ingredienser

600 g blandfärs/nötfärs
1 burk tärnad fetaost
1 dl mjölk
1 st grovt hackad lök
salt och peppar
1 st gurka
250 g matlagningsyoghurt
0.5 msk salt
1 st riven vitlöksklyfta
3 st tomater
2 dl tomatketchup
0.5 msk sambal olek (stark chili på burk)
2 msk socker
4 st pitabröd
sallad
rödlök skuren i ringar

Gör så här

1. Oxfärsbiffarna: Blanda färsen med löken och mjölken. Smaksätt med salt och peppar. Forma till 4 bollar. Gör en grop i varje boll och tryck ner 2-3 nedsmulade fetaosttärningar i varje boll. Forma sedan till snygga biffar.
2. Tzatsikin: Skär gurkan med osthyveln, lägg den i en skål och salta den. Låt stå och vätska av sig i rumstemperatur i ca 20 minuter. Lägg yoghurten i en skål, krama ur gurkan och blanda ner med yoghurten. Riv vitlöken och lägg i yoghurtblandningen. Smaksätt med salt och peppar.
3. Tomatchiliketchup: Tärna tomaterna. Lägg tomatketchupen i en kastrull tillsammans med sockret, tomaterna och chilimassan. Koka några minuter. Smaksätt med salt och peppar.
4. Grilla biffarna och pitabrödet. Lägg biffarna i pitabrödet.
5. Lägg i salladen, löken och såserna.

SMAKLIG MÅLTID!

 Receptet kommer från recept.nu




Meandi med försämrad kvalitet!

Söt klänning från meandi men...
GodMorgon Bloggisar!!
.
Hoppas allt är bra med er denna fredag! Själv var jag uppe innan tuppen och startade denna fredag väldans tidigt... Men vad gör det när det är en rolig helg som väntar med kräftskiva imorgon!!
.
Håller inte meandi måttet längre?? Har de blivit för stora och kan inte kontrollera sin plagg/tyger på samma sätt längre...För bristande kvalitet är precis vad det är i år med hål vid sömmar (ingen sömnsmån) och felsydda plagg... Ska sådana plagg verkligen slinka igenom...Okej att det är ett par men fler och fler drabbas av detta och det är INTE ok....  Ska inte byxor i samma storlek vara lika långa?? Eller ska inte en tunika vara just en tunika och inte en kort top?? Japp jag är faktiskt besviken på meandi i år .. Har handlat trots högt pris mycket innan och det har varit tack vare den oklanderliga kvaliten men vad försvarar priset nu??
Har du handlat från maendi denna säsong? Vad tycker du om kvaliten?
.
Slut gnällt... Kommer med ett smarrigt fredagsmysrecept lite senare...
.
Höres ♥

onsdag 24 augusti 2011

Har du några tips?

.

.Förberedelserna inför helgens kräftskiva är i full gång... Ska bli riktigt kul!!
18 glada vänner med barn kommer och det kommer vara både fullt hus och fullt ös!
Håller på med sånghäftet och behöver din hjälp!
Maken och J kommer spela gitarr och vi andra ska sjunga med våra ljuva stämmor....
Har du bra tips på låtar som är trallvänliga och roliga att ha med??
.
Nu ska jag ha möte..
.
Höres ♥

tisdag 23 augusti 2011

Oj va mycket fint!!


.
Oj oj oj va mycket fint de fått in från Lilly of Sweden på CreativeLounge!!
Härliga murriga höstfärger med en touch av romantik....
LOVELY!!!
.
♥ ♥

TILL SALU - Grandmas Coat Almost Black stl 1...


.
Underbart vacker!!! Otroligt arbete...Min älskade Grandmas Coat i almost black...MEN tyvärr är den alldeles för stor!! Så den har bara blivit liggandes i garderoben.. Så nu kollar jag om nån är intresserad av den ?? Använd endast två gånger så i perfekt skick!
.
Hörde en intressant debatt ang alla dieter som är "inne" idag...Och visst blir man förvirrad av att den ene är bättre än den andre... Utan fett, med fett, utan kolhydrater, med kolhydrater..... Vad ska man tro???
Jag tror som så här...Den gamla hederliga tallriksmodellen och motion är det som håller i längden...dvs SUNT FÖRNUFT!
Ikväll blir det fotbollsträning och sedan en löprunda.... Dagliga dosen av motion...
.
Höres senare! ♥

måndag 22 augusti 2011

Nu tar jag...


.
... på mig gympaskorna och ger mig ut på en lång powerwalk! 
Härligt väder och bästa sällskapet - kan det bli bättre!
.
Höres senare ♥

Höstsnyggt från Gina Tricot!



.
Snygga höstnyheter från Gina Tricot....
De klara färgerna få stå åt sidan och de dova får träda fram.... Snyggt med beigt och svart!
.
Höres ♥
.

WORDFEUD! Och ny målvaktstränare...

.
Oj oj oj va kul!!! Alfapet i mobilen/ipaden....Totalt fast!!
Syster med kille visade detta i onsdags... I lördags kom en vän och vi började prata om det.. efter en stund började vi spela.. Och japp...nu är det kört! Maken spelar! Vänner spelar! Familjen spelar! Har du inte provat måste du gör det NU!
.
Har haft en kanonhelg med fika,shopping,allsång,god mat och dryck i goda vänners sällskap och helgen avslutades med en heldag fotboll...
Ny arbetsvecka och mycket att göra...Dessutom ska jag börja som målvaktstränare i klubbens F15/16... Är lite nervös inför detta då det var ett bra tag sedan jag spelade men det går säkert bra...
Tränar ju ett litet flicklag tillsammans med maken idag så veckorna kommer innehålla mycket fotboll...
.
Nu ska jag ta mig en stor latte och kicka igång dagen..
..
Höres senare ♥

fredag 19 augusti 2011

Funkar alltid!!





Jag och lillskruttan har precis bakat en kladdkaka.. En go vän kommer snart hit på lite fika... Har inte träffat henne på ett tag så det ska bli supermysigt att ses. Behöver det just nu!
.
Jag behöver ENERGI!! Känner mig toalt urlakad... Har knappt ork att gå upp på morgonen... Hoppas på att det vänder snart!! Verkar jag frånvarande är det för att jag vill lägga den lilla energi jag har på min familj ♥ . Men jag är där ute och läser hos er....
.
Hoppas ni får en härlig fredag och helg! Här är det fullbokat med trevligheter...Dock kan det bli för mycket av det goda med... Men denna och nästa helg är fullbokade sen ska jag och maken ta en helg med BARA familjen...
.

onsdag 17 augusti 2011

Lillskruttan har talat!


.
Satt och visade lillskruttan kläder jag beställt från meandi till henne...Men inte ska ni tro att det var de jag valt hon ville ha utan hon fastnade för dessa karameller...Grön plysch med en flugsvamp...Ja vad gör man?? Beställer såklart!
Meandi är otroligt fina och mjuka kläder till livliga lekande barn..Dessutom toppenkvalitet och kan kombineras på massvis av sätt...
.
Höres ♥

Syskonkärlek och EE scarfsar!

.
 GodMorgon!!
.
Hoppas allt är bra med er ...
Min fina älskade storasyster är på besök! Så otroligt härligt att ha henne och hennes kille här några dagar...Tyvärr måste jag jobba idag så det blir först till kvällen vi kan umgås...
.

.
Nu var det ett bra tag sedan jag köpte en scarfs och en ny höstfin från EE skulle sitta fint...Såg att CreativeLounge hade fått in ett par nyheter... Kanske det blir ett klick !
.
Höres ♥

måndag 15 augusti 2011

♥ Fideli 9år!! ♥

.
Hipp hipp hurra för vår söta Fideli som fyller 9år idag!!!!
Kl 06:00 var vi uppe och sjöng och det var presentöppning.....Jag tycket vi kunde spara det till kvällen men se de ville inte lilla damen...Fyller man år ska det sjungas och ges presenter på morgonen...Härlig tradition tycker jag!
Kommer ihåg när man själv var liten och låg där i sängen och väntade på att mamma,pappa och syskon skulle komma och sjunga...Vaken hade man varit sedan länge....
Kalas hade vi igår så ikväll blir det mys med familjen... 
.
.
Är trött på alla gulligullkläder för tillfället och ute efter det mer enkla med en touch av sött....Denna koftan från Odd Molly är ljuvlig kombination av det tycker jag....
Skjorta och en v-ringad tröja är också favorit  just nu....
.
Nu är snart lunchen slut och ett par timmars jobb till väntar..
.
Höres ♥

fredag 12 augusti 2011

Jag gillade....

.
Hej vänner!!
.
Fredag och ett par timmar kvar av denna arbetsvecka... Härligt!!
Satte mig precis ner efter en fruktansvärt stressig förmiddag...Vad otroligt gott en kopp kaffe kan smaka då....
Helgen innehåller bara roligheter och det ser man ju alltid fram emot!!
Ska du hitta på något kul i helgen??
.
Vad tyckte du om Odd Mollys modevisning från Berns igår??
Jag gillade den och jag gillade kläderna skarpt! Den ovan är bara så så fin!! Nu är det ju ett bra tag till våren....MEEEN när den kommer ska den absolut få flytta in hos mig!
Jag är lite mer för klara färger än för höstiga dova....
.
Höres ♥

torsdag 11 augusti 2011

Avoriaz Knit Tunic från Odd Molly




.
Bilderna får tala för sig själva... Bara så fin!!
♥ ♥
.

Live från Odd Molly...

OM jag hade velat vara här nu!!!
Odd Molly-visning pågår....
♥ ♥

Stiligt!!




.
Stilig outfit från HM!!
Snyggt nu med bara ben eller till hösten med ett par grövre strumpbyxor....
.
Redan torsdag och helgen är i antågande....Härligt härligt!!
Jag var ledig igår och typiskt nog vaknade jag upp med tidernas migrän...har förmågan att göra det på lediga dagar..Mycket jobb och stress och en första vecka efter semestern sätter sina spår direkt!
Skulle varit ute och powewalkat idag på morgonen men vaknade alldeles för sent för hinna det innan jobbet.. Vi och två familjer till hade en supertrevlig kväll igår med bad,god mat och många skratt... Riktig härlig vardagslyx!!! Blev lite sent så sovmorgonen idag var välbehövlig....
.
Höres senare ♥

onsdag 10 augusti 2011

Meandi ♥













Idag släpptes höstens kläder från Meandi... Tycker det var en mjuk mysig kollektion och kommer absolut köpa...de ovan är mina favoriter... Nu är frågan om jag ska ha party eller ej!?Ska du ha part och bor i närheten av orust får du gärna hojta för då kommer jag!

Nu bär det snart av till Mollösund ...

Höres ♥


tisdag 9 augusti 2011

Dottern snor mina älsklingar!!!

Snyggaste stövlarna från http://www.tintinstyle.se/
.
Herre min je...hur gick detta till?? Dottern har nästan växt om mig!!!!! 13 år och bara ett par cm på längden kvar till mina 170cm...stl 39 mot mina 38 i skostorlek...Samma storlek i kläder och vissa skor...Hon har börjat sno mina älsklingar!!! Ghaaaaaa......
Som tur är (väl är) har vi ju inte riktigt samma klädstil...Hon gillar shorts,jeans ,linnen och koftor och jag klänning,kjol och tunika....Men sen har vi den där mellanregionen..Mina Hunters lever farligt vill jag lova!!
Och vet ni vad....tre till efter henne kommer ;)
.
Höres ♥

Tisdag! Och lite FB-tankar!



.
GodMorgon vänner!!
.
Det var en kylig sommartisdag man vaknade till idag.. Känns att hösten knackar på dörren..Men än får den vänta ett tag tycker jag!
.
Denna goding från HM skulle jag gärna ha till höstens party..Visst är den fin?
.
När jag satt på FB igår och kollade lite blir jag så förundrad över vad folk tänker när de skriver vissa statusuppdateringar...
Vissa redovisar exakt vad de gjort under dagen - vad vill man få tillbaka på den? VA DUKTIG DU VARIT??
Andra har otroliga jag-är-på-lyret-statusar - SER SÅDÄR UT DAGEN EFTER ELLER??
Endel använder sig av ordet MYS i varannat ord i meningen - GHAAAA!!!
Sen finns det de som mer eller mindre har druckit igenom sig sommaren - Knappast något att skryta om utan mer sorgligt tycker jag!
Nu är inte detta den stora skaran men ändå...Är man inte mer mån om sitt privatliv än så???
Härliga kommentarer finns ju oxå och som ger en ett gott skratt!
- Bajsnödig - skrev en vän för ett tag sedan..Ärligt!! Hihih (Privat men på ett skönt sätt)
Man behöver ju inte vara så drastisk men man behöver heller inte alltid försköna sitt liv...
Ja ja...lite tisdagstankar!
.
Höres senare! ♥
- ....

måndag 8 augusti 2011

Det bubblar av glädje!












Det har inte varit många stunder vid tv:n i sommar inte... Tv-soffan har bytts ut mot sköna kvällar på altanen... Tv-tittandet har bytts ut mot många långa pratstunder med maken och vänner...men ikväll blev det Lotta på Liseberg ....denna kvinna som bubblar av glädje!!!

Idag när jag hem från jobbet var jag full av energi... Maken åkte iväg och spelade golf och jag ägnade lite tid åt hemmet..städade,tvättade och planterade blommor..så skönt att ha rent och snyggt runt sig... Nu väntar jag på att maken ska komma hem..har precis gjort kräftsallad och en go dressing.... Lotta på Liseberg får underhålla och det passar mig perfekt denna måndagkväll....

Kram ♥

- Posted using BlogPress from my iPad

Får det lova att vara....



Bild lånad från recept.nu
 
.
.....något gott till kaffet??
Kanske Tarteller fyllda med vaniljkräm och färska bär??
Du hittar receptet här ...

Blixtar och dunder....

.
Oj oj oj!!
Regnet öser ner och åskan härjar....
Jag gillar inte detta väder...Maken facineras av det!
.
Hoppas att det blir bättre väder i mitten av veckan då vi har kuligheter inbokade...Regn funkar inte när vi ska ut på de Bohuslänska klipporna!
.
Höres ♥ ♥

2 kombos...


.
Om exakt en vecka idag fyller vår Fideli 9år!!
Det är på barnen man märker att man blir äldre och att tiden rusar iväg i en faslig fart!
Hade tänkt mig dessa kläder i födelsedagspresent. Allt från KappAhl...
Dessutom får man 50:- rabatt på alla byxor nu och det är ju inte fy skam!
.
♥ ♥