fredag 31 januari 2014

CXWORKS



HEJ MIN VÄN!

Var försvann torsdagen? Jo i en dag lång med intervjuer. Jag öppnade kl 06:00 igår och var inte från jobbet förrän strax innan 17:00.. 
Tyvärr så hann jag inte träna igår då det var fullt upp hela kvällen men jag byter vilodagen helt enkelt. Snart så blir det ett pass på Sportlife.

I onsdags körde vi ett pass CXWORKS!
Vojne vad det kändes men hur gott somhelst efter.
Har du inte provat tycker jag absolut att du ska göra det.
Man jobbar mycket med sin egen vikt samt lätta vikter och gummiband.

Jobbhelg väntar så nu ska jag mysa en stund med make och lilla dotter innan träning och sedan jobb.

onsdag 29 januari 2014

Rumpan får sig en match!



HEJ MIN VÄN!

Har du fått mer snö hos dig? Det har vi! Vaknade av att plogbilarna körde utanför... Vintern har kommit med besked MEN på lördag ska det bli mildväder igen. WHY!?

Vad händer med rumpan när man närmar sig 40-strecket? Den försvinner och blir platt!! Bestämde mig för att råda bot på det och rumpan ska få sig en match... Och efter bara en månad ser jag resultat. Lång väg kvar men det är iaf en början ;)



Kvällens pass kommer att bli mage och en hel del kondition. Det var längesedan jag körde ett ordentligt intervallpass. 
Blev dock lite sugen på ett gruppass nu .. hmm .. tål att tänkas på!
Min träningskompis för ikväll kände sig tyvärr hängig (krya på dig gumman) men stora dottern hänger med för att pusha varandra.

Nu vill mina två yngsta baka... Höres senare!



måndag 27 januari 2014

Proteinpulver!



HEJ MIN VÄN!!

Första dagen denna vecka och jag längtar redan till fredag! Inte för att det är helg och hela familjen är hemma (jag jobbar i helgen så jag är inte hemma så mycket ändå) utan för på fredag ska jag på ett spännande möte! Mer kan jag inte säga nu ....

Det snöar ute och jag bara älskar det!!! Är det vinter så kan det likaväl vara det ordentligt :)

Använder du proteinpulver efter träning? Jag gjorde inte det innan men efter att jag börjat använda det så märker jag faktiskt bättre resultat. Det bästa tycker jag är Body Science. Smaken PäronSplitt är så himla god!


Varför proteinpulver?

Vassleprotein tas upp väldigt snabbt av kroppen och ger musklerna rätt förutsättning att reparera sig och växa sig större. En annan intressant effekt hos vassleprotein är att det kan förbättra insulinkänsligheten och stimulera ämnesomsättningen.
Vassleprotein har även visat sig vara starkt antikatabolt (motverkar muskelnedbrytning) och har inom forskningen använts bland annat för att bevara muskelmassa hos äldre.
Mer information om glycin och dess effekt i kroppen.
Glycin påverkar spridningen och användningen av kreatin i kroppen, kreatin  bidrar med bättre styrka och muskeltillväxt.

Hård träning bidrar med stress på kroppen och de flesta lever ett aktivt liv som också bidrar med stress, glycin har en lugnande effekt på nervsystemet vilket motverkar lite av den negativa stressens påverkan på kroppen.

Har du inte provat så tycker jag absolut att du ska göra det. Det är inte helt lätt att få i sig tillräcklig mängd protein genom bara mat (givetvis från person till person).

Vilodag idag sen blir det träning tisdag, onsdag, torsdag, lördag och söndag.
Två vilodagar denna vecka passar mig kanon !

Höres imorgon ♥

Ps. TVÅ dagar utan sötsaker - det är stort ;) Ds.

söndag 26 januari 2014

En oskriven bok...



HEJ MIN VÄN!

Nu börjar jag på ny kula med bloggen och kommer att fokusera på mat och träning med en touch av allt annat vardagligt!

För många är det nya året en nystart när det kommer till träning och bättre kost. Man börjar på en ny bok och 365 helt oskrivna sidor väntar framför en... Och det är alltid en bra början MEN oavsett när man vill ändra eller förnya något så är dagen på året inget hinder utan bara en själv. Det är bara JAG själv som kan bestämma!







Jag har alltid tränat mycket och får otrolig energi av att träna. Däremot har jag alltid varit usel när det kommer till mat! Jag äter som en kratta - det kan gå en hel dag utan att jag äter och det slutar ofta med att jag trycker i mig godis. JAG ÄLSKAR GODIS!
Det gör att mitt humör går upp och ner och jag har lätt för att bli trött... Så mitt januarilöfte är att jag ska komma till rätta med det.. För att träningen ska ge resultat måste jag stoppa i mig rätt mat.

Nu är det dax att göra det sista morgonfixet sedan bär det av till Sportife!