lördag 17 januari 2015

Gårdagens träning..


Godmorgon söndag!!

Vaknar alldeles för tidigt, som vanligt på helgerna! Hur kan det varade att man är trött när man ska gå upp i veckorna men är hur pigg somhelst på helgerna? Sovmorgon - vad??

Igår hade ja en välbehövlig städdag. Rensade lådor mm och ska fortsätta idag på förmiddagen. 

Hade bestämt mig för en vilodag men så suget efter träning blev för stort så jag och maken åkte upp till STC på sena eftermiddagen.

Körde ett riktigt bra pass. Började med cardio. 45 minuter intensiv stationscardio. Först ut löpband sen crosstrainer följt av roddmaskin och avslutas med trappmaskinen. 5 min högt tempo sedan byte till nästa. 45 minuter senare och det känns i benen. Fortsatte passet med 45 minuter armar. Håller ett högt tempo för att känna att jag riktigt får kämpa. 
Skönt pass och sådär härligt trött efter!

Ikväll är jag på det igen - idag blir det armar, axlar och rygg. 

Höres senare! 

fredag 16 januari 2015

Frukost... Inte favoritmålet!


Godmorgon lördag!

Sitter just nu och äter mina två FinnCrisp med ost och dricker en kopp kaffe - som varje morgon nu senaste vecka . Jag har aldrig varit en frukostmänniska och är nöjd över det lilla jag få i mig på morgonen. Innan kunde jag vänta ändan fram till lunch innan jag fick något i magen och då var inte blodsockernivån att leka med. Humöret var inte det bästa och tröttheten slog till. Nu när jag äter mer regelbundet är humöret jämnare och tröttheten kommer mer sällan. 


Jag och minsta tösen ska ge oss iväg alldeles strax. Fotbollsträning väntar :)

Fredag!!!


Fredag goingar!!!!

Ledig helg vänta och massa familjetid. Så välkommen helg!

Har precis kommit hem från ett från början tungt träningspass men som blev lättare och lättare ju längre träningen gick. 7 km intervaller - gryyyymt nöjd!! 



Är så himla sugen på denna kofta från Odd Molly, Canna  Cardigan. Söt rosa som kan kombineras i oändlighet ..
Får nog bli nästa köp! 

Nu blir det duschen sedan fredagsmyyyyyys!!

torsdag 15 januari 2015

Nytt träningslinne - färg och färg och färg!


Köpte mig ett nytt träningslinne , med färg! Livar upp en grå och regnig dag som denna.

Körde ett riktigt bra pass med min vän Anna idag. Först 30 minuter intervaller följt av armar och bröst. Passet avslutades med plankan och "kissade hunden" (grym för rumpan). 1h och 15min hård träning var precis vad jag behövde idag.

Nu är det Sveriges Mästerkock - hoppas det blir lika bra som tidigare säsonger!

Ha en go kväll!

Nya lampor!


Blev nya lampor till vardagsrummet inköpta igår. Riktigt nöjd! Svårt att få bra på bild. 

Så lite kan göra så mycket för intrycket!

Fjärde dagen utan sötsaker. Grymt bra för att vara jag!! Ska fixa detta nu och bli av med det där förbenade sötsuget. Drömde om den nya marabouchokladen med japp inatt. Hahahah måste vara grymt sugen på godis när jag tom drömmer om det ;)

Ha det gott så hörs vi senare :)

onsdag 14 januari 2015

Dagens träningspass !


Godkväll där ute!

Precis hemkommen från ett riktigt bra träningspass. Började med 5km löpning följt av axlar/rygg. Avslutade med ett par magövningar och 3x1min plankan. Kroppen kändes lätt och löpningen flöt på fint utan känsla av tunga ben.

Köpte mig nya träningstights. Nya träningskläder har jag lite som morot när det känns tungt. Och snygga träningskläder för träningen lite roligare. Ytligt och kanske inbillning men så känner jag ;)

Nu ska jag ta mig ett långt bad !

Höres :)

tisdag 13 januari 2015

Att få komma ur jobbkläderna!


Godkväll där ute!

Precis hemkommen från jobbet. Temperaturen börjar närma sig nollan och det kändes som det hängde snö i luften. Hoppas hoppas att även vi här på västkusten kan då lite snö! Lite vinter är inte fel , dels för barnen och dels för ljuset.


Ibland är det så skönt att få klä upp sig . Att hoppa ur jobbkläderna och känna sig sådär kvinnlig och fin. Största delen av tiden spenderas i jobbkläderna och de är inte direkt upplyftande för figuren ;)



Igår kväll åkte jag upp och tränade. Hade ingen träningskompis och träningen gick tungt tungt!! Men jag gjorde det och rygg och mage fick sig en omgång.. 

Idag köpte jag ny träningskläder för att peppa mig själv .. Bra eller hur ? ;)
Ska invigas imorgon så då får du se :)

Nu sängen för imorgon är det upp innan tuppen som gäller . Godnatt!<3

fredag 9 januari 2015

Grön smoothie - var säkert sist i världen att testa ;)


Har du testat grön smoothie?? Jag har tyckt att det sett så otroligt osmakligt ut MEN så fel jag hade. Provade denna http://birka.pirkka.fi/artikkeli/136118-gron-smoothie häromdagen - GOoooo!
Ännu Goare utan gurka tyckte jag ;)

Nu ska jag leta upp andra kombinationer som tilltalar mig - har du några tips? 

Varför dricka grön smoothie !?
Gröna blad. De innehåller så gott som inget fett och enbart lite kolhydrater, men en mängd vitaminer, mineraler, sekundära växtämnen och essentiella aminosyror. 
Viktigt att inte glömma bort protein till, ex ägg, kvarg eller keso.

Höres :)

Godmorgon Lördag!


Hej lördag!

Uppe tidigt även denna lördag då jag ska skjutsa stora dottern till fotbollscup. Tyvärr kan jag inte vara med idag då jobb väntar.

Vaknade med ont i huvudet :(. Har sovit så dåligt nu några nätter. Har svårt att slappna av. Mycket på jobbet och mycket hemma så inte så konstigt. Träning brukar hjälpa men denna vecka har det blivit mer av ett stressmoment än en energipåfyllare. Känner du oxå så ibland?
Ska träna senare idag och se om spänningen i kroppen släpper.

I eftermiddag ska vi åka och hälsa på maken som är nyopererad. Hoppas hoppas allt blir bra nu! Därefter ska vi möta upp min fina vän Anna och hennes barn och åka till lek- och buslandet. 

Nu måste jag skynda iväg!

Höres senare! 

torsdag 8 januari 2015

Vårkänslor !


Hej torsdag snart helg!

Usch och fy säger jag vad dåligt det här året började. Förutom sjukt mycket på jobbet så ligger min älskade make inne på sjukhuset igen. Operation imorgon pga felaktig operation i knät i november som måste rättas till. Krävdes tre ambulansfärder och sjukhusvistelser innan de förstod att skruvarna i knät släppt. Hoppas innerligt att allt blir bra nu så han slipper ha ont mer.

För att försöka få upp humöret handlade jag lite värinspirerat idag. Ny duk till köket.

Älskar det grafiska mönstret och färgerna. Rosa , grått och vitt - får mig lätt på fall ;)


Och så blev det en härlig krispig bukett tulpaner. Självklart rosa för att få fram den där härliga vårkänslan.



På söndag när maken kommer hem ska jag laga något från vår absoluta favorit  Per Moberg. Ett varm välkomnande hem med go mat är det minsta han är värd nu.

Nu ska jag mysa med min Goa snart-i-tonåren-tjej och se en film <3

Ha en go kväll!

måndag 5 januari 2015

Bröllopsdax!!


Hej måndag!

Dagen D är kommen för våra bästa vänner. Idag blir de man och hustru och vi har äran att vara med på deras stora dag.. Finns det något bättre än bröllop!!!?

Höres senare!

söndag 4 januari 2015

En sådandäring dag!


Hej min vän!

Idag är en sådan dag då allt bara blir fel! En sådan dag man likaväl kunde stannat i sängen. En sådan dag som man likväl kunnat stryka ur almanackan.

Vaknar med huvudvärk. Åker till jobbet och känner mig stressad över allt som behöver göras. Letar klänning till bröllopet ännu en gång. Hur svårt kan det vara? Inget sitter som jag vill att det ska. Just nu trivs jag inte med min kropp och det påverkar såklart! Tillslut hittar jag en på MQ från Stockholm . Svarta pumps, öronhänge från Lily and Rosé och uppsatt hår så blir det nog bra :)


Nu ska jag gosa med min lilla  tjej och se om dagen kan bli lite bätte.. Min lilla solstråle! 

Ha en go söndagskväll ❤️

lördag 3 januari 2015

Citronvatten


Andra dagen utan socker... Jag ska klara detta!!! Julen innebar lite väl mycket av det goda så nu måste jag bli av med suget! 4kg ska bort oxå .. Så nu dricks det citronvatten , tycker att det är gott, släcker törsten och dämpar sötsuget.

Ha en go lördag!

Dagens pass !


Precis hemkommen från ett pass på gymet. Idag blev det ben/rumpa. Idag tränade jag med min bäst äldsta dotter och vi sporrade varandra ordentligt!
Vi började med 15 PW på bandet med ökad lutning för varje minut. När man är uppe på 15 känns det i benen kan jag lova. Hastighet 7,2 km/h.
Därefter körde vi 8 olika övningar för benen där den som jag gillar absolut bäst är squats med vikt. Oj oj vad den känns dagen efter!
Passet avslutades även idag med plankan - perfekt för att stärka mage och rygg.
Nu ska jag planer morgondagens pass sen är det dax för att laga middag.

Kvällen kommer spenderas i soffan med make och de två yngsta och titta på film. 

Välkommen lördagsmys! (Och två rutor mörk choklad ;) ;() ) 

Tidig lördagsmorgon!


Hej lördag!

Fyllde min kopp med kaffe och begav mig mot jobbet denna tidiga lördagsmorgon. Inte en enda bil mötte jag påväg in men vem ger sig ut frivilligt en lördagsmorgon?



Frukost idag blev min favorit - BÄRRY!
Givetvis blev det några koppar kaffe till. Har jag sagt att jag älskar kaffe?! Räddaren i nöden på morgonen, särskilt för mig som inte är människa förrän första koppen är drucken ;)

Nu ska jag jobba några timmar sen ska jag leta upp något fint hårsmycke till måndagens bröllop. 

I eftermiddag blir det träning. Benpass väntar idag :)

Höres senare !

fredag 2 januari 2015

Min träning - vad vill jag?


Jag älskar att träna! Det ger mig så mycket energi och får mig att orka med min ganska fulltecknade vardag. Att få ihop den är inte alltid lätt som mamma till fyra, fru och chef över 95 personer. Jobbar mer än heltid och har fyra döttrar som spelar fotboll göra att dagarna ibland blir svåra att få ihop.. Men det går bara man vill 😊 och träningen är min egentid sär jag samlar energi och honner träffa mina väninnor. Johanna är en av dom som jag tränar oftast med. Min Goa Johanna som oxå har många järn i elden. Så underbart att få de där passen med henne.

Vad vill jag då med min träning? Först och främst är det att må bra. Att få känna att jag orkar med. Sen vill jag få tydliga muskler , inte stora utan mer slimmad.
Konditionsmäasigt är första målet att springa milen under 50 min.

Vad vill du med din träning?

Nu ska jag fortsätta kolla film med min make ❤️

Rivstart 2015!


Hej 2015!

Nu var det nya året igång och min långa julledighet är över. Idag blir det jobb och likaså lördag och söndag. Tur att det är 5 veckor till nästa gång jag jobbar helg.

Ledigheten har inneburit ett avbrott i träningen. Har bara blivit ett par tillfällen under julhelgen och det känns i kroppen.
Så nu kör vi en rivstart och kör en 2 veckors intensiv kickstart med träning och kost! Sen är det bara att fortsätta med träningen som vi var så duktiga med 2014 utan större avbrott. 

Det gäller att hitta träning som man tycker är rolig annars är det lätt att ge upp!
Att träna med någon är så mycket roligare och motivationshöjande! 
Jag varierar mellan styrka, kondition och olika gruppass. Tränar med maken eller mina döttrar eller en väninna. Variationen gör att jag vill mer och mer...

Startar dagen med en stark kopp kaffe. Om jag har tid (och inte börjar kl 06:00) ska jag ta en 30 minuter promenad.
Frukost består av yoghurt eller gröt. Lunchen består av soppa eller sallad och kvällens middag av räkor/lax/kycklingen wokade eller kokta grönsaker.
Viktigt att inte äta för sent!
Efter träningen blir det keso med bär eller nötter. Blir sötsuget alldeles för påtagligt så är 2 rutor mörk choklad ok 😊

Nu kör vi första fredagen detta år!!!

1:a passet av ... 2015!


Då var första passet 2015 avklarat! Kände mig förvånansvärt pigg i kroppen.
Började med 3min snabb promenad sedan fortsatte jag med 4km löpning (tempo: 10km/h). Därefter körde jag bröst och avslutade passet med 3x1min planka. 


Till lunch blev det en god tonfisksallad och ett stort glas isvatten.

Nu jag skynda mig lite. En maskin tvätt behöver hängas upp innan jag åker till jobbet 😊

Ha en go fredag! ☀️❤️